Artikels over "sportgeneeskunde"

Diagnose op de loopband

Juli 2014

Klachten tijdens het lopen hebben soms te maken met een verkeerd looppatroon, al dan niet veroorzaakt door een afwijking. Een gang- en loopanalyse kan de vinger op de zere plek leggen.

'Trainen op een gezonde manier'

Juli 2014

Lopen werkt ontstressend, vindt Kaat, verantwoordelijke van een kinderdagverblijf en mama van vier kinderen.

Topzwemmers Pieter Timmers, Egon Van der Straeten en Kimberly Buys

Juli 2014

S.P.O.R.T.S. begeleidt ook topsporters. Onder hen topzwemmers Kimberly Buys, Pieter Timmers en Egon Van der Straeten van de Antwerpse zwemclub Brabo. Een babbel aan de rand van het Olympisch zwembad.

Leren lopen?

Juli 2014

Gewoon de loopschoenen aan en trainen maar: het is de eenvoudigste, maar niet de beste manier om je op een loopevenement voor te bereiden. Je laat je het best van in het begin begeleiden.

Aanstormend talent getest

Juli 2014

S.P.O.R.T.S. verzorgt al jaren de selectie en evaluatie van kandidaat-leerlingen voor de Vlaamse topsportscholen voor basketbal en volleybal, in samenwerking met de respectievelijke bonden. ‘We proberen de meest beloftevolle spelers eruit te halen’, zegt prof. dr. Jan Gielen, medisch coördinator S.P.O.R.T.S..

S.P.O.R.T.S. online

Juli 2014

S.P.O.R.T.S. heeft zijn website in een nieuw kleedje gestoken. Afhankelijk van uw vraag kunt u voortaan meteen doorklikken naar ‘ik ben een recreant’ of ‘ik ben een topsporter’.

Screening voor sporters: gerust aan de start

Juli 2014

Jaren niet gesport, maar nu weer vol ambitie? Dan is een check-up geen overbodige luxe. S.P.O.R.T.S. biedt screening aan, met als doel blessures te voorkomen en eventuele hartproblemen te onderscheppen.

Sportmedisch onderzoek: sporten met verstand

Oktober 2010

Wie in het wilde weg begint te sporten, zonder te weten hoe zijn lichaam eraan toe is, kan voor onaangename verrassingen komen te staan. ‘Een preventief sportmedisch onderzoek kan blessures en ander leed voorkomen, op elke leeftijd’, zegt sportarts dr. Guy De Schutter.

Sporten met hindernissen

Juli 2010

Sporten met een zwakke rug, een hartkwaal of een motorische handicap: het is absoluut mogelijk. ‘Er zijn maar heel weinig ziektes of handicaps die sport blijvend in de weg staan’, zegt prof. dr. Gaëtane Stassijns, waarnemend diensthoofd fysische geneeskunde.

De scherpe blik van de radioloog

Januari 2009

Dé eigenschap van een goede radioloog? 'Een uitzonderlijk visueel onderscheidingsvermogen', vindt UZA-radioloog prof. dr. Jan Gielen.

Voorkom een gipsvlucht

Januari 2009

De wintersportvakantie, velen kijken er al naar uit. Maar laat skiën en snowboarden nu tot de meest risicovolle sporten behoren als het gaat om blessures. Onder het motto een gewaarschuwde wintersporter is er twee waard, geeft Lieven Dossche, staflid dienst orthopedie en S.P.O.R.T.S., enkele tips om een retourtje met de gipsvlucht te voorkomen.