Artikels over "reproductieve geneeskunde"

Vruchtbaarheidsproblemen: zo vader, zo zoon?

Juli 2010

Creëren vruchtbaarheidstechnieken nieuwe vruchtbaarheidsproblemen? Volgens recent onderzoek zou via ICSI, een specifieke vorm van proefbuisbevruchting, verminderde vruchtbaarheid worden doorgegeven van vader op zoon.

Baby op bestelling?

Januari 2009

Een kind op de wereld zetten doe je beter niet ondoordacht. Medische assistentie verlenen om een zwangerschap tot stand te brengen evenmin. Daarom hecht het CRG veel belang aan psychomaatschappelijke begeleiding en screening. Dat gaat soms gepaard met ethische dilemma's.

Ingevroren embryo niet langer zwakke broertje

Januari 2009

Koppels die zich met in-vitrofertilisatie (IVF) laten behandelen, kunnen overtallige embryo's laten invriezen voor een eventuele latere terugplaatsing. Tot voor kort waren de kansen om met een ontdooid embryo zwanger te worden vrij klein. Een nieuwe techniek brengt daar verandering in.

Gezocht: sperma- en eiceldonoren

Januari 2009

Voor sommige koppels is donorsperma of een donoreicel de enige kans op een kind. De zoektocht naar donoren verloopt echter steeds moeizamer en zeker voor donoreicellen loopt de wachttijd op.

Zaadje + eitje = kindje?

Januari 2009

Een op zes koppels heeft vandaag medische hulp nodig om zwanger te raken. Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het UZA zet de allernieuwste technieken in om hun kinderwens alsnog in vervulling te laten gaan. Bij negen op tien behandelde koppels lukt dat ook: zij zien een soms lang parcours bekroond met die langverwachte baby.