
U bent hier: Home • Alle onderwerpen • nucleaire geneeskunde
Artikels over "nucleaire geneeskunde"
Marleen Cauchie, unitverantwoordelijke nucleaire geneeskunde
Juli 2019‘Op nucleaire geneeskunde gebruiken we lage dosissen radioactieve stof om processen in het lichaam in beeld te brengen, maar we behandelen ook bepaalde kankers. Als verpleegkundige moet je veelzijdig zijn: je moet mensen op hun gemak kunnen stellen, maar er ook voor zorgen dat de beelden technisch goed zijn.’
Oedeemkliniek opent in zorghotel
Juli 2017Patiënten met oedeem kunnen sinds februari in het Zorghotel Drie Eiken terecht in de gloednieuwe oedeemkliniek van het UZA en de Universiteit Antwerpen. Die combineert de gespecialiseerde behandeling van oedeem met het comfort van een hotel.
Zuinig met radiologische straling: UZA-aanpak internationaal bekroond
Januari 2017De dienst radiologie doet al het mogelijke om de stralingsdosis voor patiënten tijdens een onderzoek zo laag mogelijk te houden. Die inspanning werd beloond met het EuroSafe Imaging Stars label, een Europees keurmerk voor goede beeldvorming.
Kankerzorg: 'Een behandeling op maat voor elke patiënt'
Januari 2016De zorg voor patiënten met kanker is de laatste tien jaar in het UZA sterk uitgebouwd, met de beste behandelingen maar ook de beste ondersteuning voor de patiënt. Of zoals een patiënte het samenvat: ‘Je wordt niet alleen behandeld, er wordt echt voor je gezorgd.’
Translationeel onderzoek: van muis tot mens
Oktober 2011UZA-onderzoekers helpen geneesmiddelen te ontwikkelen en testen technieken om ziekten op te sporen. Het UZA heeft de laatste jaren zwaar geïnvesteerd in beeldvorming, voor mensen en voor kleine proefdieren, om nieuwe technieken nog sneller bij mensen te kunnen inzetten. Van muis tot mens, maar hoe werkt dat?
Alzheimer vroeg opsporen
Juli 2010Met een PET-scan, een techniek die specifieke lichaamsprocessen in beeld brengt, is het mogelijk de ziekte van Alzheimer in het prille beginstadium op te sporen.