Artikels over "hemostase"

'Hemofilie was taboe'

Juli 2018

Jules (72) draagt elke dag de gevolgen van zijn hemofilie, maar is blij met de huidige behandeling. 'Vroeger kon ik aan een banale operatie sterven, nu ben ik na een dag weer thuis.'

'Hemofilie heeft nooit ons leven bepaald'

Juli 2018

Broers Jen (24) en Cis (20) hebben allebei hemofilie. 'Zeker toen ze nog klein waren, was dat niet gemakkelijk, maar we hebben ons nooit laten tegenhouden door hun ziekte', vertelt papa Amand.

HeMOve: Sporten met een persoonlijke coach

Juli 2018

Sporten is goed voor je gezondheid, maar hoe begin je eraan als hemofiliepatiënt? Dankzij HeMOve konden vijf UZA-patiënten met een persoonlijke coach aan de slag. Het project krijgt in het najaar een vervolg.

Hemofiliecentrum

Juli 2018

Voor wie? Het hemofiliecentrum van het UZA behandelt patiënten met hemofilie en andere chronische bloedingsziekten.

Von Willebrand: vergeten ziekte

Juli 2018

Het hemofiliecentrum van het UZA behandelt naast hemofilie ook andere chronische bloedingsziekten. Een ziekte die veel vaker voorkomt, maar grotendeels onbekend is, is de ziekte van von Willebrand.

Hemofilie: gentherapie komt in zicht

Juli 2018

Terwijl ze vroeger veroordeeld waren tot zetel en bed, kunnen hemofiliepatiënten vandaag dankzij een preventieve behandeling een normaal leven leiden. Het UZA is een van de vijf ziekenhuizen in België met een gespecialiseerd hemofiliecentrum.